• Publicerat 6 november, 2007
  • Skrivet av Hockeysverige
  • 0 Kommentarer

Det blev ingen roll frånvaro som coach för den av Brynäs sparkade Leif Boork. Idag blev det klart att veterantränaren gör comeback i sin tidigare klubb Almtuna.
– Jag hade en del andra anbud, utan att verka skrytsam, säger Boork.

Våren 2005 lämnade Leif Boork Almtuna för att en återkomst i elitserien med Brynäs. Nu återvänder den rutinerade tränaren till Uppsalaklubben, efter att ha fått sparken av Brynäs häromveckan. Sedan dess har inte anbud saknats för honom.

– Jag har haft en del andra anbud. Utan att verka skrytsam så kan jag säga att det har varit en hel del klubbar, både svenska och utländska, som hört av sig, säger Boork på dagens presskonferens.

– Men vilka klubbar det rört sig om vill jag inte avslöja.

Att det till slut blev Almtuna var inte givet val för honom. Så sent som tidigt i eftermiddag, hade Boork inte tagit något definitivt beslut i frågan.

– Jag hade inte bestämt då jag åkte till Uppsala idag. Det blev helt klart ungefär en timme innan presskonferensen.

– Men till slut kändes Almtuna naturligast. Jag har varit där tidigare och har en bra kontakt med Mikael Höglund (andretränaren). Det sportsliga läget är ungefär likvärdigt som då jag kom hit senast, även om det inte är så många spelare kvar sedan dess.

Boork gör sin entré i Almtunas bås redan imorgon i den viktiga hängmatchen mot AIK i Stockholm – men kommer sedan inte att vara i klubben till hundra procent – utan bara några ispass i veckan utöver matcherna.

– Det känns kul att ha fått en bra assisterande coach, sa Mikael Höglund skämtsamt.

Nu återstår det att se om duon Höglund och Boork klarar av att föra Almtuna uppåt från allsvenskans bottenskikt. Leif Boorks största tränarmeriter är som bekant alltjämnt SM-guldet med Djurgården 1983 och andraplatsen i Canada Cup med Tre Kronor från 1984.

Leif Boorks tränarkarriär i kronologisk ordning
Hammarby, Djurgården. Tre Kronor, Djurgården, Mora, Frölunda, Modo, Norge, Hammarby, Almtuna, Brynäs, Almtuna.

Text: Jante Abrahamsson