• Publicerat 20 november, 2007
  • Skrivet av Hockeysverige
  • 0 Kommentarer

Timrå tog ikväll säsongens andra raka seger mot länsrivalen Modo – vars skadeproblem nu helt klart börjar märkas även på lagets prestationer, då Timrå var närmare en större seger än 2-1, än Modo var en kvittering.
– Det märktes att de var åderlåtna, säger Charles Berglund.

Bland annat de absoluta nyckelspelarna Niklas Sundström och Mattias Timander finns på Modos skadelista för närvarande och att det är försvagning för mästarna, går inte att komma undan längre.

– Men jag tycker vi har ett nog bra lag här för att kunna vinna, menade kaptenen Per Svartvadet.

Men vinna gjorde man inte och man var heller inte särskilt nära att göra det. Tidig matchvinnare blev Johan Andersson, som fri framför mål, hänga in 2-1 med minuten kvar av mittperioden. Målet föregicks av schabbel runt egen målbur av Karol Krizan, som Anton Axelsson fiskade upp och serverade Andersson.

– Just då kändes det väl inte som att det skulle bli det avgörande målet, men jag tycker segern var rättvis. Vi hade fler chanser än dem, säger den 23-årige matchvinnaren.

Bland annat träffade Timo Pärssinen stolpen vid öppet mål, då han hade chansen att utöka till 3-1 i den tredje perioden. Modos bästa målchans, utöver 1-1 kvitteringen som gjordes av Pierre Hedin, hade Andreas Molinder. Molinder som lätt upphakad, missade ett friläge mot Johan Backlund.

Även Timråtränaren Charles Berglund kunde konstatera att hans lags seger var rättvis.

– Det märktes att de var lite åderlåtna på grund av sina skador. Jag tycker vi vinner rättvist och kontrollerar matchen.

Modo kändes trubbiga framåt och hettan hos målskyttarna Patrick Yetman och Magnus Wernblom har i alla fall tillfälligt avtagit. På de senaste sex matcherna har Modo bara gjort över tre mål framåt vid ett tillfällle.

– Vi måste våga att ta fler onetimers. Nu avvaktade vi och letade bättre lägen alldeles för mycket, säger Modotränaren Harald Lückner.

Ikväll fick även Fredrik Warg utgå i den tredje perioden för Modo, med en misstänkt stukad fot. Ännu ett namn att lägga till klubbens redan tunga skadelista.

Text: Jante Abrahamsson