• Publicerat 10 februari, 2008
  • Skrivet av Hockeysverige
  • 0 Kommentarer

Femton poäng av superkedjan

I veckan återförenade Ottawa Senators fjolårets superkedja med Daniel Alfredsson, Jason Spezza och Dany Heatley. Ett, åtminstone i natt, extremt lyckat drag. Trion stod för totalt femton poäng, då Montreal Canadiens kördes över 6-1.
– Pucken följde mig ikväll, säger sexpoängsmannen Jason Spezza.

Ifjol fick Ottawa en del kritik för att laget inte hade mycket offensiv att komma med, bakom förstakedjan med Alfredsson, Spezza och Heatley. Vissa kvällar räcker dock den trion alldeles utmärkt på egen hand – i natt fixade de alla sex målen i hemmasegern mot Montreal.

Effektivast av de tre var Jason Spezza den här kvällen. 24-åringen svarade för tre mål och tre assist – personligt poängrekord i en match för honom och dessutom också hans första hattrick i NHL-karriären.

– Jag har haft en del matcher med två mål, så det var kul att få till ett hattrick nu. Pucken följde mig ikväll och vi det var viktigt att vi fick några tidiga mål, då de här laget annars brukar vara bra på att ställa upp i mittzon och spela defensivt, säger Spezza.

Bra start, ja. Den franska målvakten Cristobal Huet räddade bara ett av de fyra första skotten som han fick emot sig och ersattes snabbt av fjolårets JVM-ess Carey Price, som dock inte kunde stoppa Montreals ras.

– Vi gav dem matchen på de fyra första minuterna och det har man inte råd med mot ett så här pass bra lag, kunde Huet konstatera efteråt.

Bästa matchen för Alfredsson

Daniel Alfredsson gjorde sin poängmässigt bästa match för säsongen, via två mål och tre assists. Totat är den 35-årge svensken nu uppe i 34 mål och 39 assists på bara 49 matcher.

– Det var ganska enkelt för mig att få öppna ytor idag, då Spezza spelade så bra som han gjorde, kommenterade Alfredsson sina fem poäng.

Kvällens match var den första på tretton matcher som Ottawas tre stora stjärnor spelade tillsammans, efter att ha satts ihop igen på träning tidigare under veckan. Sett till hur de ensamma sänkte Ottawas topprival i den östra konferensen i natt, lär de få fler chanser tillsammans framöver.

Text: Jante Abrahamsson