• Publicerat 18 februari, 2008
  • Skrivet av Hockeysverige
  • 0 Kommentarer

”Ett steg i rätt riktning”

Brynäs höll visserligen ihop grejerna bättre idag mot HV 71 än mot Linköping i lördags. Slutresultatet blev emellertid detsamma för Gävle-laget – noll poäng – då HV 71 kunde vinna med 2-0 i Läkerol Arena.
– Det här var ändå ett steg i rätt riktning för oss. säger Brynästränaren Olof Östblom.

I och med Skellefteås och Moras segrar ikväll, förvärrades läget ytterligare för Brynäs i bottenstriden, som sjönk närmare kval och längre från slutspel. Trots allt så fungerade dock vissa saker bättre för Gävle-laget ikväll än tidigare – inför bottennoteringen 4300 personer i Läkerol Arena.

Bland annat så gjorde Markus Korhonen bara en riktig tavla, då han släppte in ett tamt handledsskott av Jan Hrdina mellan benen, fram till 2-0 i den första perioden.

Dessförinnan hade Björn Melin rakat in en retur efter skott av Johan Åkerman i powerplay. Hrdinas måö kom bara fjorton sekunder senare och från den dubbelsmällen, skulle inte Brynäs klara av att resa sig.

– Det var ändå rätt välförtjänt, vi skapade minst lika mycket chanser som dem. Målet var för mig bara att slå in pucken i tomt mål, säger HV:s Björn Melin.

Brynäs spelade, jämfört med de två senaste genomklappningarna, hygglig defensiv hockey. Men framåt blev det aldrig riktigt farligt framför Stefan Liv i HV-kassen. Trots att hans utespelare inte hade någon större fart.

– Vi tränade hårt under uppehållet och det kommer vi förhoppningsvis att ha nytta av längre fram, menar Björn Melin.

”Ett steg framåt”

Brynästränaren Olof Östblom valde att försöka se något positivt i allt det svarta som präglar Brynäs just nu. Även om det förstås är ett halmstrå.

– Det här var ändå ett steg i rätt riktning för oss. Vi spelade med ett stort tålamod och med en bra defensiv. Man får inte glömma att vi möter seriens bästa lag, kommenterar han.

Gävle-lagets problem är dock att man behöver poäng och det helst igår. Efter uppehållet, har man bara, med nöd och näppe, tagit en poäng på tre matcher.

Text: Jante Abrahamsson