• Publicerat 31 mars, 2008
  • Skrivet av Hockeysverige
  • 0 Kommentarer

Tvåårskontrakt för Stefan Pettersson

Efter ungefär halva årets säsong hade Stefan Pettersson, 30, tröttnat på att få allt mindre istid i HV71 och stockholmaren flyttade då närmare hemtrakterna, då han valde spel i Södertälje för resten av säsongen.

I Södertälje fördubblade den skottstarke anfallaren produktionen jämfört med ungefär lika många matcher i HV, då han svarade för nio mål och sju assists på 29 matcher i strecklaget. Idag blev det klart med ett nytt tvåårskontrakt med Södertälje för Pettersson.

– Det är en spelare med mycket energi och hög intensitet som jobbar hårt över hela banan. Han passar in bra i vårt sätt att spela, säger Södertäljes sportchef Stefan Nyman.

– Vi ser fram emot samarbetet och det ska bli spännande att ha med honom i truppen från start.

Södertälje är den Huddinge-fostrade Stefan Petterssons fjärde elitserieklubb, då han tidigare har representerat även Linköping och Djurgården. Två gånger under elitseriekarriären har Pettersson gjort över femton mål under en säsong och totalt har han svarat för 167 poäng på 329 macher i den högsta serien.

Text: Jante Abrahamsson