• Publicerat 17 april, 2008
  • Skrivet av Hockeysverige
  • 0 Kommentarer

Huml flyttar hem till toppklubb

Ivan Huml, 26, lämnade tjeckisk hockey för Nordamerika för tio år sedan och har sedan dess bara gjort en seniorsäsong i hemlandet, fram tills nu. Idag skrev den tjeckiske centern på för Ceske Budejoivice – grundserievinnare i den tjeckiska ligan den här säsongen. I slutspelet åkte man ur i semifinal.

Huml kom till Mora från TPS Åbo mitt under förra säsongen och var i år klubbens femte bäste poängplockare, med 23 poäng (13+10) på 48 matcher.

Sedan tidigare har tjecken gjort arton poäng på 49 NHL-matcher för Boston Bruins innan lockouten 2004.

Ceske Budejovice gjorde idag också klart med en annan Sverigebekant tjeck – forwarden Radek Duda. Duda floppade i Malmö förra säsongen och har sedan dess radat upp klubbar – senast i raden schweiziska Basel, där 28-åringen levererade sex poäng på sju matcher.

I Malmö blev det förra säsongen ett mål och ett assist på nio matcher för Duda.

Text: Jante Abrahamsson