Saipaforward också klar

Först plockade Harri Rindell forwarden Marco Tuokko till Modo från Mora – nu får även en annan av hans gamla favoriter flytta til Ö-vik – backen Mikko Kurvinen. Klara för Modo är också Saipaforwarden Ville Snellman.
– Vi har med Harris goda hjälp scoutat dessa båda spelare väl, säger Modos sportchef Erik Holmberg.

Harri Rindell forsätter Moraiseringen av Modo. Mikko Kurvinen, 29, är en favoritspelare för Harri Rindell dels från tiden i Mora, men även dessförinnan i IFK Helsingfors. Det var också Rindell som 2006 tog backen till Mora.

Den här säsongen var Kurvinens klart bästa i seniorkarriären – med rikligt med istid och fyra mål och elva assists framåt på 55 matcher i elitserien.

– Arenan är underbar och det ska bli spännande komma till en klubb som fostrat så många bra spelare. Och så känner jag förstås trygghet med att Rindell finns där som tränare, kommenterar Kurvinen klubbytet i ett pressmeddelande.

Modo blir Kurvinens tredje klubb i seniorkarriären. Totalt har han gjort 313 matcher i elitserien och SM-liiga.

– Kurvinen har jag haft dels i Mora, dels i IFK Helsingfors, berättar Harri. En spelare som jag gav mycket istid, som han också förtjänade. Han är en allroundback, bra på det mesta. Framförallt är han bra på att leverera första passet, som forwards brukar gilla. Han kan alltså se till att vi vänder spelet snabbt, säger Harri Rindell.

Bottenlagsstjärna klar

Utöver Mikko Kurvinen, presenterade Modo också forwarden Ville

Foto: sm-liiga.fi

Ville Snellman.

Snellman idag. En 26-årig forward som har spelat SM-liigahockey i Ilves, Lukko Rauma och de två senaste åren i bottengänget Saipa – där det blivit 35 respektive 29 poäng för Snellman.

– Snellman är ungefär som de spelare jag fick med mig till Mora. Ingen landslagsman, men en spelare som gjort flera hundra matcher i finska ligan och vill framåt. Han är bra på skridskorna, skjuter bra, men borde skjuta oftare, säger Harri Rindell.

– Jag har följt elitserien genom Canal Plus och Modo som lag gillar jag. Vad jag hoppas på är en fartfylld offensiv hockey. För mig känns det perfekt att få komma till ett svenskt topplag, menar Snellman, som gjort 128 poäng på 350 matcher i SM-liiga.

– Vi har med Harris goda hjälp scoutat dessa båda spelare väl och har en stark känsla att de är precis av den typen vi behöver, analyserar sportchefen Erik Holmberg.

Modo som tidigare i vår värvat Mats Zuccarello Aasen och som sagt, Marco Tuokko.

Text: Jante Abrahamsson