Eric Johansson återvänder till Dalarna

HV71:s guldhjälte Eric Johansson är klar för Leksand. Idag skrev han på kontraktet och återvänder till Dalarna där han tidigare spelat två år i Mora.
– Erics profil och bakgrund passar väl in i hur vi vill formera laget och vi vet sedan tidigare att han har goda kvaliteter som tvåvägsspelare, säger sportchefen Mikael Lundström.

Idag blev det klart. HV71:s guldskytt Eric Johansson återvänder till Dalarna. Men inte för spel i Mora, utan för spel hos rivalen Leksand.
– Erics profil och bakgrund passar väl in i hur vi vill formera laget och vi vet sedan tidigare att han har goda kvaliteter som tvåvägsspelare, säger sportchefen Mikael Lundström i ett pressmeddelande.

26-åringen själv befinner sig just nu i Edmonton med sin Mora-bördiga flickvän och paret väntar sitt första barn under sommaren. Därför kommer Eric Johansson inte anlända till Leksand förrän senare under sommaren.

Johansson gjorde lite av succé när han värvades till Mora för tre år sedan och svarade för 13 mål och 19 assist debutåret.
Andra året blev det 20 poäng och den här säsongen fick han efter en start i TPS Åbo avsluta säsongen i HV71 i en mer undanskymd roll – men som ändå i slutändan gjorde honom till den största enskilda guldhjälten av dom alla med sitt sudden-mål som sköt guldet till Jönköping.

Totalt blev det fyra mål och nio assist på 47 matcher i serien i HV och två mål och en assist på 17 matcher i slutspelet.
– Men han är inte bara en poängmakare utan även en laglojal kille som håller en jämn och hög nivå i sitt spel, menar Lundström.

Svenskkanadensaren har dessutom gjort en landskamp med Tre Kronor, mot Norge för två år sedan. Då stod han för ett mål.

Text: Robert Pettersson