• Publicerat 20 juni, 2008
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer

Atlanta Thrashers har hitta en ny head coach. Och han hämtas inifrån den egna organisationen. Natten mot fredag utsågs farmarlaget Chicago Wolves mästarcoach John Anderson till ny huvudtränare.

Anderson, som förde Wolves till AHL-titeln Calder Cup tidigare i månaden, har sammanlagt vunnit fyra mästerskapstitlar under sina år som farmarlagscoach. 2002 ledde han Wolves till Calder Cup-seger medan han 1998 och 2000 förde samma lag till seger i Turner Cup, den nedlagda och sedan återupplivade ligan IHL:s mästerskap.

51-åringen ersätter general managern Don Waddell i båset. Waddell tog över efter att själv ha sparkat Bob Hartley sex matcher in på den gångna säsongen. Thrashers missade sedan slutspel med god marginal.

Som spelare gjorde John Anderson tolv NHL-säsonger för Toronto, Québec och Hartford mellan 1977 och 1989.

Text: Uffe Bodin