• Publicerat 22 juli, 2008
  • Skrivet av Hockeysverige
  • 0 Kommentarer

”Jag är riktigt laddad”

Ett flertal kompetenta spelare av allsvensk klass saknar ännu klubbadresser inför den kommande säsongen. Hockeysverige.se kollade läget med ett antal av dem – bland andra namn som Andreas Byström, Johan Wikström och Alexander Sundqvist.
– Jag vill en klubb klar snart, jag är riktigt laddad inför säsongen, säger Sundqvist.

Hockeysverige.se fortsätter att följa upp rykten kring övergångar i Elitserien och Hockeyallsvenskan. Idag har vi stämt av med Andreas Byström, Alexander Sundqvist, Jonas Kapla, Joel Vikberg, Johan Wikström och Martin Filander.

Tidigare Malmö backen Andreas Byström, 28, ser i alla fall ingen fortsättning i Malmö Redhawks.
– Nej det är riktigt, någon forstsättning i Malmö blir det inte och jag har väl idag inget annat lag klart heller.

Spelar du helst i Sverige eller i utlandet kommande säsong?
– Jag tittar på spel både i utlandet och i Sverige fast jag kan tyvärr inte säga mer idag för jag vet inte speciellt mycket just nu, avslutar Byström för Hockeysverige.se

Andreas Byström spelade senaste säsongen i hockeyallsvenskand för Malmö (43-4-7-11-34) och spelade innan det för Rögle BK under sex säsonger men även för Arboga, Boden och Modo (3 elitseriematcher säsongen 1996/1997).

Alexander Sundqvist, 24, ifjol forward i Sundsvall Hockey (43-5-9-14-68) debuterade i Allsvenskan redan säsongen 2001/2002 men då för Skellefteå AIK. Därefter har han även spelet för Clemensnäs, Arboga och Kumla innan han säsongen 2006/2007 skrev på för Sundsvall.
– Jag har ingen klubb klar ännu och jag kan faktiskt inte säga så mycket om vart åt det lutar ännu. Men förhoppningsvis så blir det klart med någon klubb ganska snart. Jag är riktigt laddad inför kommande säsong.

Kan det bli en fortsättning i Sundsvall?
– Jag hade ett 1+1 kontrakt med Sundsvall som jag bröt i våras beroende

Foto: Bildbyrån

Alexander Sundqvist.

på att jag var osäker på vad jag ville efter en säsong som jag inte alls var nöjd med. Men jag har hållit kontakten med Sundsvall hela tiden och vi har vetat vart vi haft varandra. Fast i nuläget så ser det inte ut att bli en fortsättning där.

Centern Jonas Kapla, 21, inledde fjolårssäsongen i Bofors IK (40-2-7-9-6) men var även utlånad till hemmaklubben Malungs IF under en match i division två (1-2-3-5-0). Tidigare har Kapla även spelat för både Mora IK:s J20 och J18.
– Inget är väl klart ännu med ny klubb och jag har väl heller inte något konkret på gång men jag hoppas att det ska lösa sig snart.

Kan det bli aktuellt med spel i din tidigare klubb Mora IK?
– Nja… Mora blir det inte. Vi hade en kontakt men dom ville ha andra spelare före mig. Det var synd för det var där jag helst ville spela.

Dalaklubbarna Borlänge eller Falun?
– Borlänge har jag inte haft kontakt med och Falun åkte ur ettan så det är inte aktuellt.

Skellefteå-junior till Piteå

Skellefteå AIK:s lovande center Joel Vikberg, 20, fick chansen i Elitserien endast en gång under fjolårssäsongen. Den mesta tiden tillbringade han i Skellefteås J20-lag (40-9-15-24-40), men han var även upp till Piteå för division ett-spel under två matcher. Inför kommande säsong så kommer inte nya tränaren i ”AIK”, Hans Särkijärvi, dra nytta av Vikbergs tjänster.
– Det är riktigt berättar Vikberg för hockeysverige.se och fortsätter; Det är väl i stort sätt klart med Piteå hockey för mig kommande säsong. Det är bara några små detaljer kvar men det kommer att lösa sig.

Från Skellefteå (Clemensnäs) kommer också tidigare Björklövencentern Johan Wikström, 30 (31-5-5-10-22). Efter att han lämnade Skellefteå AIK:s J20 1997, så har han även spelat för Pantern, Clemensnäs, Piteå och Teg innan han skrev på för Björklöven inför säsongen 2005/2006.
– Det finns ingenting klart idag berättar Wikström för hockeysverige.se.

Har du något konkret erbjudande som du tittar på just nu?
– Jo, men jag har väll ett konkret erbjudande. men det finns lite kvar att

Foto: Bildbyrån

Johan Wikström.

fundera på innan jag bestämmer mig så jag vet faktiskt inte idag hur jag gör kommande säsong.

Kan det bli en fortsättning i Björklöven?
– Det är väl den enda klubb jag är säker på idag att jag inte kommer spela för kommande säsong haha… Jag har inte fått någon förfrågan av Björklöven om en fortsättning ens.

Förra säsongen spelade backen Martin Filander, 24 för Uppsalaklubben Almtuna IS (43-2-3-5-34). Men där blir det ingen fortsättning kommande säsong utan Filander söker ny klubb.
– Jag har väl ännu inte gjort klart med någon ny klubb men jag hoppas på spel i utlandet i första hand säger Filander till hockeysverige.se

Har du något bud som du tittar på idag från någon utländsk klubb?
– Min agent tittar på olika alternativ men jag hade ett bra bud från Tyskland som jag tittade på fast dom valde tydligen en kanadensare i stället.

Du har spelat för Botkyrka hockey tidigare. Har du inte fått någon förfrågan från grann klubben Huddinge IK nu när den Hockeyallsvenska platsen är säkrad?
– Jag läste om det ryktet på nätet tidigare men jag har inte hört något från Huddinge så här långt. Men visst vore det kul att spela med Huddinge ifall dom var intresserade, men nu har jag fokus på spel i utlandet.

Tidigare har även Martin Filander spelat Allsvensk hockey för AIK och division ett-hockey för Botkyrka Hockey där han bland annat var lagkamrat med Malmös målvakt Henrik Karlsson.

Text: Jante Abrahamsson