• Publicerat 4 augusti, 2008
  • Skrivet av Hockeysverige
  • 0 Kommentarer

Stanislav Neckar slutar

Väldigt lite har på den senaste tiden skrivts och sagts om den före detta Södertäljebacken Stanislav Neckar, världsmästare med Tjeckien 1996. Något som har en ytterst logiskt förklaring – sjukdom och ett framgångsrikt eget företag har gjort att 32-åringen nu avslutat hockeykarriären.

För tre år sedan var Neckar med om att åka ur elitserien med Södertälje, efter att själv ha svarat för tre assists på 36 matcher. Bristande motivation gjorde sedan att tjecken inte spelade alls säsongen därpå.

Ifjol höstas försökte Neckar, med 510 NHL-matcher på meritislistan, sig på en comeback. Först provspelade han med Davos och skrev sedan kontrakt med tyska Köln – där det dock inte blev en enda match. Något stämde inte för backen.

– Jag fick diagnosen att jag hade diabetes. Något var fel och jag kunde inte ens träna på hundra procent, säger Neckar till Denik Sport.

– Då jag sedan kom under behandling, så fick jag beskedet att jag kunde spela hockey. Men då kände jag inte att hade något att bevisa längre. Jag har spelat i NHL och vunnit VM-guld, samtidigt som jag började göra affärer i USA med framgång.

Därmed blev Södertälje Stanislav Neckars sista klubb i tävlingsmatchsammanhang. I NHL representerade han mellan 1994-04 Ottawa Senators, New York Rangers, Phoenix Coyotes, Tampa Bay Lightning och Nashville Predators.

Text: Jante Abrahamsson