• Publicerat 16 oktober, 2008
  • Skrivet av Hockeysverige
  • 0 Kommentarer

William Wallén på bättringsvägen

Den förre Djurgårdaren William Wallén har saknats på isarna i OHL under den senaste två veckorna. Anledningen till det är att den svenske talangen akut tvingades till operation för hjärnblödning – men nu pekar allt på att han kommer att bli fullt återställd.
– Förhoppningsvis kan han lämna sjukhuset inom kort, säger agenten och pappan Peter Wallén.

Det har inte hörts mycket kring juniorlandslagsforwarden William Wallén, 17, på sistone. Den 3 oktober, då hans Mississauga St. Michael’s Majors tog sig an Peterborough Petes i OHL, hittar vi forwardens senaste hockeymatch.

Detta på grund av att Wallén i slutet av matchen drabbades av svår huvudvärk och illamående, som senare visade sig var en akut hjärnblödning. Något som nu forwardstalangen opererats för vid två tillfällen i Kanada under de senaste veckorna. Nu ska han dock vara på bättringsvägen och fick igår lämna sjukhusets intensivvårdsavdelning.

– Specialistläkaren, Dr Russo, på Trillium Health Care hyser stor förhoppning om att William ska bli fullt frisk och förhoppningsvis få lämna sjukhuset inom kort, säger pappan och agenten Peter Wallén i ett uttalande.

Walléns hjärnblödning har dock inget samband med hans hockeyspelande, utan är istället kopplat till genetiska orsaker.

– William är naturligtvis tagen av allvaret i det som hänt,och fullt medveten om vad han har gått igenom. Han är samtidigt oerhört tacksam för att han har möjligheten att fortsätta med vad han vill efter detta, kommenterar Peter Wallén vidare.

Den förre Djugårdaren William Wallén har spelat 32 juniorlandskamper och hann med ett mål och två assists på fyra matcher i OHL, innan sjukdomen slog till.

Text: Jante Abrahamsson