• Publicerat 5 december, 2008
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer

Nihlstorp till Växjö

Österrikaren Jürgen Penker har gjort ett gott intryck på Rögle. Därför har klubben bestämt sig för att förlänga kontraktet med 26-åringen.
– Han stannar säsongen ut, säger sportchef Roger Hansson.

Jürgen Penker blixtvärvades till Rögle från danska Totempo Hvik när Cristopher Nihlstorp blev knäskadad i en match mot Södertälje i början på oktober. Nu är Nihlstorp hel igen, men trots det väljer Ängelholmsklubben att förlänga kontraktet med österrikaren. Han blir nu kvar säsongen ut.

– Jürgen har gjort det jättebra under den här tiden han varit hos oss och det känns bra att vi nu är överens om en fortsättning, säger sportchefen Roger Hansson på klubbens hemsida.

Penkers kontrakt skulle ha löpt ut 15 december. Men efter elva elitseriematcher och 2,64 insläppta mål per match lyckades han övertyga Hansson om att han var värd att satsa på.

Cristopher Nihlstorp lånas med omedelbar verkan ut till allsvenska Växjö för att få välbehövliga matchträning efter dryga två månaders frånvaro.

– Stoffe spelar med Växjö redan på söndag och även på tisdag för att få matchträning inför sin comeback i Rögle BK efter juluppehållet. Han ser detta som något positivt, meddelar Hansson.

Efter jul kan det bli aktuellt för antingen Nihlstorp eller finländaren Jere Myllyniemi att lämna klubben.

– Det är inte någon rolig situation när någon tvingas lämna, men det funkar inte på sikt att ha tre målvakter i ett lag, säger Roger Hansson till roglebk.se.

Text: Uffe Bodin