• Publicerat 20 februari, 2009
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer

Uppges ha bråkat med lagkamrater

Leksand gör sig av med sin kanadensiske back Ric Jackman. Enligt Dalarnas Tidningar kommer klubben inom kort att tillkännage att 30-åringen har fått sparken.

Enligt Dalarnas Tidningar togs beslutet under fredagsförmiddagen efter en incident under Leksands träning. Ric Jackman ska då ha hamnat i bråk med några lagkamrater. Varför är oklart.

”Det ryktet kan jag avfärda med en gång. Vi har valt att ta det här beslutet helt och hållet utifrån sportsliga grunder”, hävdar Leksands sportchef Mikael Lundström i ett pressmeddelande.

Tidningen uppger att Jackman har haft problem utanför isen, problem som har hämmat hans spel och gjort att han inte har kunnat leva upp till de högt ställda förväntningar som klubben och dess fans har haft på honom.

”Jackman har långt ifrån nått den nivå i spelet som han mäktade med under
avslutningen av förra säsongen. Vi har som vi känner det visat stort tålamod och gett honom förutsättningar för att lyckas i Leksands IF. Men i och med det här beslutet känner vi att vi kan lägga ännu mer energi på övriga spelare i backbesättningen”, skriver Lundström vidare.

På 27 allsvenska matcher har högerskytten från Toronto gjort 20 poäng (8+12) och samlat ihop 89 utvisningsminuter.

Ric Jackman kom till Leksand österrikiska Salzburg i fjol. Klubben gav honom nytt artistkontrakt inför den här säsongen. Tidigare har juniorvärldsmästaren från 1997 gjort 231 NHL-matcher för Dallas Stars, Boston Bruins, Toronto Maple Leafs, Pittsburgh Penguins, Florida Panthers och Anaheim Ducks.

Han var ursprungligen femte spelare att väljas i NHL-draften 1996.

Text: Uffe Bodin