• Publicerat 27 mars, 2009
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer

Johan Backlunds karriär fortsätter i Nordamerika. I natt offentliggjorde NHL-klubben Philadelphia Flyers att de har kontrakterat 27-åringen över nästa säsong.

– Johan är en spelare som vi har tittat på under de senaste åren och som vi verkligen gillar. Han kommer att ge vår organisation djup på målvaktssidan, säger Paul Holmgren, Flyers general manager, på klubbens webbsida.

Johan Backlund slog igenom i moderklubben Skellefteå AIK i allsvenskan i början av 2000-talet. Han värvades sedan till Leksand och var med om att både gå upp och åka ur elitserien med klubben. Efter tre säsonger i Dalarna flyttade han 2006 till Timrå där han etablerade sig som landslagsmålvakt.

Hur Philadelphia Flyers målvaktsuppsättning kommer att se ut nästa säsong är okänt. Både Martin Biron och Anttero Niittymäki kan bli unrestricted free agents 1 juli då deras kontrakt går ut efter säsongen.

Text: Uffe Bodin