Spelar i Göteborg närmaste två åren

Frölunda kommer göra en del förändringar på backsidan till nästa säsong. Den första spelaren in blir landslagsbacken Tobias Viklund.
– Frölunda är svåraste motståndaren. Nu får jag det i ryggen, det blir skönt, säger den nyblivne göteborgaren.

Tobias Viklund återförenas med Oscar Hedman igen. Duon har tillbringat en del tid tillsammans i både Modo och juniorlandslagen sedan Viklund kom till Modos hockeygymnasium från Kramfors.

Sedan skildes deras vägar efter Modos SM-guld 2007 när Viklund flyttade till Skelelfteå för vidare utveckling och mer speltid.
Just nu är han med i det Tre Kronor som spelar matcher mot Schweiz

De närmaste två åren blir det spel för Frölunda för ångermanlänningen.
-Frölunda visade tidigt och tydligt intresse för mig både som person och spelare. De har också visat att de vill satsa ungt och fräscht i truppen så det känns perfekt med Frölunda, säger Viklund i ett pressmeddelande.

– Göteborg är inte lätt att vara i som bortalag. Ett kokande Scandinavium är inte lätt att komma in i. Frölunda är svåraste motståndaren. Nu får jag det i ryggen, det blir skönt.

Totalt har Viklund spelat fyra Euro Hockey Tour-turneringar i karriären, tre av dem har han spelat i Moskva. Han har spelat både U18-VM och U20-VM och har blivit svensk mästare för både seniorer och J20.
2004 var han och Oscar Hedman med och slog ut just Frölunda i J20-semifinalen.

Den gångna säsongen gjorde 22-åringen tre mål och fem assist på 51 matcher. En tillbakagång med tre poäng mot första året i Skellefteå.
I slutspelet kryddade han poängskörden med fyra assist.

Tränaren Ulf Dahlén tror stenhårt på sitt senaste nyförvärv.

-Jag har stora förväntningar på Tobias, som är en ung spelare, duktig defensiv men också offensivt. Nu när vi bygger laget för nästa säsong är Tobias en jätteviktig bit som föll på plats med honom. Exakt var han kommer att spela och med vem får träningslägret visa, men han kommer att få en framträdande roll.

Text: Robert Pettersson