Jodå, det blir en 18:e elitseriesäsong med Brynäs för evigt unge Ove Molin. Idag skrev han på ett nytt ettårskontrakt med klubben.

– Det har varit en rolig säsong med ganska mycket nytänkande. Det har känts annorlunda, och därför varit riktigt kul. Jag bestämde mig därför ganska tidigt att jag ville fortsätta ett år till. Sedan har det också gått bättre för mig den senaste säsongen, och det har också bidragit till att jag väljer att fortsätta, säger Ove Molin i ett pressmeddelande.

37-åringen kom till Brynäs från Danderyd 1992 och har bortsett från en säsong i IFK Helsingfors varit klubben trogen sedan dess och ingått i två av Elitseriens mest klassiska formationer, först Smurfkedjan med Anders Gozzi och Peter Larsson som ledde klubben till guld 1993 och sedan kedjan med Janne Larsson och Tom Bissett som gav Brynäs guld sex år senare.

Totalt har det blivit 455 elitseriepoäng på 715 matcher för Molin i Brynäströjan.

Årets säsong, där han stod för 25 poäng (åtta mål) är hans poängmässigt starkaste sedan säsongen 01/02 då han noterades för 33 poäng.

Som hetast var han tillsammans med Larsson och Bissett 99/00 då han gjorde mäktiga 52 poäng (21 mål) på 50 matcher i seriespelet och ytterligare 15 (sju mål) på 14 matcher i slutspelet.
Då vann han slutspelets poäng- och skytteliga.

Text: Robert Pettersson