Sanny Lindström klar för Färjestad

Sanny Lindström hade många bud att välja mellan när han ville flytta hem till Sverige igen efter en säsong i Schweiz. Valet föll till slut för ett långtidskontrakt på fyra år med Färjestad.
– Han är en stark, fysisk spelare som vi tror på ett bra sätt ska fylla tomrummet efter Martin Sevc, säger sportchefen Thomas Rundqvist.

Han kunde välja och vraka bland större delen av lagen i Elitserien. När den landslagsmeriterade backen Sanny Lindström gjorde sitt val blev det mästarlaget Färjestad, där han skrivit på för 3+1 år.

– Sanny är bra karaktärsspelare som personifierar vårt motto Stort Hjärta. Hårt Arbete, säger sportchefen Thomas Rundqvist i ett pressmeddelande.

Den Huddingefostrade backen blev elitseriespelare 2002 för Timrå dit han kom på tryoutkontrakt efter tre säsonger i Nordamerika för Colorados organisation.
Under sina sex säsonger i klubben växte han till publikfavorit, landslagsback och lagkapten.

Nu är meningen att han ska ersätta tjeckiske defensivgiganten Martin Sevc.
– Han är en stark, fysisk spelare som vi tror på ett bra sätt ska fylla tomrummet efter Martin Sevc, menar Thomas Rundqvist.

Den gångna säsongen i Rapperswil, som slutade med ett missat slutspel, sköt Lindström fem mål och tolv assist på 41 matcher och hade karriärens högsta utvisningsnotering (149 minuter).

Färjestad valde även att bekräfta att Johan Andersson och Fredrik Lindgren är klara för klubben.

Enligt NWT ska dessutom SSK-målvakten Henrik Karlsson, tillsammans med Sanny Lindström, presenteras officiellt på en presskonferens imorgon.

Text: Robert Pettersson