Karlsson och Rahm till Karlstad

Färjestad räknar, med all rätt, bort Jonas Gustavsson till nästa säsong. Nu satsar man på att hitta en ny succémålvakt och väljer att satsa på Robin Rahm och Henrik Karlsson.
– Två målvakter med stor utvecklingspotential som vår målvaktstränare Erik Granqvist varit med och handplockat, säger Thomas Rundqvist.

Färjestad tappar guldmålvakten Jonas Gustavsson till NHL, mest troligt.
Men utgår iallafall från det och har gjort klart med två nya målvakter till nästa säsong.

– Vi har naturligtvis hoppats i det längsta, men vi förstod att chansen att få behålla Jonas var minimal och att vi var tvungna att hitta en ny målvakt. Tillsammans med vår målvaktstränare Erik Granqvist fastnade vi för två unga, svenska målvakter med stor utvecklingspotential, säger Rundqvist till klubbens hemsida.

Nu väljer klubben att satsa friskt, på två målvakter vars elitserierutin faktiskt bara sträcker sig till sju matcher – totalt.
Henrik Karlsson och Robin Rahm.

Henrik Karlsson hämtas närmast från Södertälje efter att ha haft lite av en kometkarriär de senaste åren.

Han lämnade det sjunkande skeppet Hammarby strax före deadline ifjol för att förstärka Malmö i slutspurten och har under den här säsongen gjort succé som Malmös givna etta, innan han flyttade vidare till Södertälje när kontrakten med Malmö sades upp i slutet av januari.

– Lite av en late bloomer som i flera klubbar visat att han är en riktigt bra målvakt som har ytterligare utvecklingsmöjligheter som vi tror att han kommer att få med Erik Granqvist som tränare, säger Rundqvist.

Den 25-årige stockholmaren, som mäter närmare två meter, tog direkt över rollen som etta när han kom till SSK och hade 92,9% på sina sju matcher under avslutningen i Elitserien.

I Kvalserien var han statistiskt sett den bästa av alla både i GAA (1,99) och räddningsprocent (93,01).

Robin Rahm kommer ursprungligen från Värmland, med moderklubb Sunne och flyttade efter division 1-succé i klubben till Frölundas organisation för två år sedan.

Där har 22-åringen agerat tredjemålvakt och varit utlånad till Borås där han var lagets etta den gångna säsongen med 88,9% som facit i bottenlaget.

– En talangfull kille som liksom Henrik har stora utvecklingsmöjligheter och som lärt sig mycket av sin tid i Borås. Extra roligt också med en värmländsk målvakt som verkligen vill spela hos oss, tycker Rundqvist.

Text: Robert Pettersson