HV71 har idag förlängt kontraktet med en trio av lagets yngre spelare.
Förstaårssenioren Simon Önerud samt JVM-spelarna David Ullström och Nichlas Torp stannar kvar i klubben.

– Ett led i vår satsning på att vara bygdens lag och då är det viktigt att slussa in egna killar som kan ta över på sikt, säger sportchefen Fredrik Stillman i ett pressmeddelande.

Alla tre spelarna är från Jönköping och har HV71 som moderklubb och alla gjorde sina första riktiga A-lagssäsonger i vinter.

Nichlas Torp stod för två assist på sina 42 matcher.
– Nichlas har gjort stora framsteg i år och har modet att tävla i alla situationer. Det är en frän spelare som inte viker en tum. Vi tror att han kommer utvecklas ännu mer och bli en av stöttespelarna i framtiden, menar Stillman.

Simon Önerud fick stora delar av fjolårssäsongen spolierad av en skada, men tog ändå plats i HV71 direkt den här säsongen och fanns med i 51 av 55 seriematcher där han gjorde tre mål och tre assist.
– Simon är en stark och rejäl spelare som gör ont att möta. Han har även visat att han klarar av centerrollen, säger Stillman.

David Ullström startade sin säsong som utlånad till Borås, där han gjorde 16 poäng på 15 matcher och var bra nog för att ta en plats i JVM-truppen.
Därefter spelade han för HV71 resten av säsongen med fyra poäng på 19 matcher som facit i serien.
Han gjorde dessutom mål i sin första slutspelsmatch.
– David har tagit stora steg och visat att han vill och kan vara med på allvar. En tung och genombrottsstark framtidsman, säger Stillman.

Text: Robert Pettersson