Pi-Ed tredje nyförvärvet

Allsvenska skyttekungen Pierre-Edouard Bellemare väljer att nyttja sin elitserieklausul. På tisdagskvällen skrev han på för Skellefteå och är därmed klar för Elitseriedebut.
– Pierre vill fortsätta sin utveckling och tycker att AIK har en intressant filosofi med bra utvecklingsmöjligheter, säger sportchefen Lars Johansson.

Pierre-Edouard Bellemare deklarerade tidigt när det bar utför för Leksand att han var sugen på att bryta sitt kontrakt och leta sig till Elitserien.

På tisdagen blev det verklighet när han skrev på ett tvåårskontrakt med Skellefteå och blir klubbens tredje nyförvärv efter Fredrik Warg och Petr Tenkrat.

– Det känns som att vi har hittat en spelare med rätt karaktär. Som med våra tidigare förvärv så har vi prioriterat en spelare som sökt sig till Skellefteå AIK och den utmaning det innebär att spela hos oss, säger sportchefen Lars Johansson till klubbens hemsida.

Den 24-årige fransmannen hade en stark säsong i Allsvenskan i vinter, inte minst var hans inledning av säsongen en stor målsuccé som till slut gav 31 mål på 41 matcher – tillräckligt för att vinna hela seriens skytteliga.

Bellemare gjorde sin tredje säsong i Leksand efter flytten från franska storklubben Rouen, där han blev fransk mästare två gånger om.
I Leksand har han tagit stora kliv framåt för varje säsong och han avslutade säsongen med att göra fem mål och fem assist i Kvalserien och vara seriens sjätte främsta poängplockare.

– Pierre vill fortsätta sin utveckling och tycker att AIK har en intressant filosofi med bra utvecklingsmöjligheter, berättar Johansson. Vi tror att Pierre kan ta nästa steg i sin utveckling hos oss och det skall bli mycket intressant att se honom i den svartgula tröjan, säger Lars Johansson vidare.

För den Paris-födde fransmannen väntar nu närmast VM-spel. Det blir tredje gången han deltar i ett A-VM och han väntar fortfarande på sin första poäng.

Text: Robert Pettersson