• Publicerat 29 april, 2009
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer

Carolina vidare efter dramatisk seger

Serien mellan New Jersey och Carolina var högdramatisk redan innan den sjunde och avgörande matchen. Upplösningen tog dock priset. Tack vare två mål i tredje periodens slutskede är laget vidare i Stanley Cup-slutspelet.
– Det här kommer jag att minnas för resten av livet, säger segerskytten Eric Staal efter 4-3-segern.

Med två minuter kvar av den tredje perioden hade New Jersey Devils matchen och avancemanget till den andra rundan i en liten ask. När slutsignalen ljöd i Prudential Center hade allt raserats.

Kvar på isen fanns ett gäng rödklädda spelare med blickar tomma som fågelholkar, oförmögna att greppa hur deras 3-2-ledning och till synes säkra seger hade gått upp i rök.

Raset började med 1.20 kvar att spela. Då slog Jussi Jokinen, Carolinas egna gubben i lådan, in 3-3-pucken efter en perfekt diagonalpassning från landsmannen Joni Pitkänen. Samme Jokinen var den som sänkte Devils med 0,2 sekunder kvar att spela av match fyra.

– Det blev rätt tyst när Jussi gjorde mål. Vi satt i båset och var de enda som jublade. Vi hoppade in på isen efter målet och sa: ”Varför inte göra ett till”, säger Eric Staal till AP.

Sagt och gjort. 48 sekunder senare – med 31,7 sekunder kvar att spela – klev Staal fram och gjorde vad en superstjärna har betalt för att göra. Carolinacentern bröt in från högerkanten och sköt ett handledsskott som smet förbi Martin Brodeurs klubbhandske.

Den osannolika vändningen var ett faktum.

– Det är chockerande. Jag tycker att vi gjorde allt vi kunde. Vi jobbade verkligen hårt i den här matchen och killarna spelade bra. Vi har ingenting att skämmas över även om vi förlorade på det här sättet, säger Martin Brodeur till nhl.com.

New Jersey fick försöka greppa att deras säsong är över samtidigt som Carolina avancerar till den andra slutspelsrundan och ställs emot förstaseedade Boston Bruins. Den serien startar redan till helgen.

Den osannolika upplösningen

Text: Uffe Bodin