”Riktigt svårslagna i vinter”

Johan Fransson är tillbaka i Luleå igen efter en tre år lång frånvaro. Idag skrev han på ett kontrakt över den kommande säsongen med Luleå och ser fram emot att komma hem och spela igen.
– Jag tror att vi kommer att få ihop ett mycket bra lag i Luleå, bestående av blandade spelartyper, som kommer att göra oss riktigt svårslagna i vinter, säger Johan Fransson.

Luleå vann dragkampen om Johan Fransson, mitt framför näsan på Skellefteå.
Den landslagsmeriterade backen återvänder till Luleå och har skrivit på för ett år med klubben där han slog igenom,

– Det känns rätt i hela kroppen och det är riktigt bra både för mig och familjen att det blev Luleå Hockey igen. Jag tror att vi kommer att få ihop ett mycket bra lag i Luleå, bestående av blandade spelartyper, som kommer att göra oss riktigt svårslagna i vinter, säger Johan Fransson i ett pressmeddelande.

24-åringen spelade för Luleå fram till 2006 då han valde att flytta till Frölunda, där han fick sparken och hamnade i finska Ässät innan Linköping snappade upp honom.

Efter ett lovande fjolår med 14 poäng och en stark start på den gångna säsongen, fick han sparken även av Linköping och avslutade säsongen i schweiziska Lugano där han gjorde fem poäng på sju matcher under serieavslutningen och två mål på de fyra kvartsfinalerna han fick spela (tre satt han på läktaren) mot slutsegrarna Davos.

– Johan Fransson är en Norrbottenskille från Kalix som efter att ha provat sina vingar i andra klubbar nu valt att komma hem till Luleå Hockey igen. Johan är en potentiell VM-spelare och en back i en jättebra ålder som kommer att tillföra Luleå Hockey flera av dom egenskaper som laget behöver, säger sportchefen Lars ”Osten” Bergström.

Fransson är Luleås åttonde nyförvärv utifrån inför nästa säsong, det andra på backsidan efter Robin Jonsson.

Johan Fransson avgör i sudden mot Kloten

Text: Robert Pettersson