• Publicerat 23 maj, 2009
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer

Beaudoin klar för tredje elitserieklubben

Det blev ingen Byron Ritchie i Rögle. Klubben kan ändå presentera ett kanadensiskt nyförvärv. Det är den storvuxne Eric Beaudoin som har skrivit på för Ängelholmsklubben.
– Han har en fördel av att vara stor och stark, säger sportchefen Roger Hansson om nyförvärvet.

Via två och en halv säsong säsong i Mora etablerade sig Eric Beaudoin så pass i elitserien att han inför förra säsongen värvades av topplaget Linköping.

Men trots en strålande försäsong, där han var elitseriens mest produktiva spelare, lyckades han inte fått ut max av sitt spel under Slavomir Leners ledning. När säsongen tog slut i kvartsfinalspelet mot Skellefteå tog också Eric Beaudoins sejour i LHC slut.

Nu har 29-åringen hittat en ny elitserieklubb. Nästa säsong kommer han att spela för Rögle.

– Eric vet vad som krävs för att spela i Elitserien. Han har dessutom en fördel av att vara stor och stark. Förra säsongen gjorde han 16 mål trots begränsat utrymme i Linköping och jag tror att vi kommer få stor nytta av honom i vinter, kommenterar Roger Hansson, Rögle sportchef, sin värvning i ett pressmeddelande.

Den 195 centimeter långe och 100 kilo tunge forwarden har svarat för 87 poäng (43+44) på 192 elitseriematcher. På meritlistan finns 53 NHL-matcher för Florida Panthers och 250 AHL-matcher.

Rögle har i och med värvningen av Eric Beaudoin 21 spelare under kontrakt. Roger Hansson vill värva ytterligare fyra spelare – två backar och två forwards. Men två av dessa namn kan komma inifrån organisationen. Rögle väntar fortfarande på besked från Kenny Jönsson och Mathias Tjärnqvist.

Text: Uffe Bodin