Klar för KHL

Sorry, ni som hoppats på Jaroslav Obsut. Den tidigare Luleåbacken väljer spel i Ryssland och Spartak Moskva istället för fortsatt elitseriespel.
– Jag har varit fem säsonger i Luleå Hockey och den svenska ligan. Jag och min familj vill testa en ny utmaning, säger stjärnbacken.

Efter fem säsonger i Luleå blir det inget mer Elitseriespel för Jaroslav Obsut.
Rögle, Modo och Timrå hade alla hoppats på den offensive backens tjänster nästa säsong, men kan nu börja leta backar på andra ställen.

Obsut har bestämt sig för Ryssland.
– Jag har skrivit på ett tvåårskontrakt med Spartak Moskva, säger Luleåbacken till Norrbottens-Kuriren.

Under sina fem säsonger i Luleå har Obsut gjort fyra riktigt bra säsonger och tillhört ligans bättre backar. Det var bara i förfjol som han hade en liten svacka, men jobbade sig tillbaka och blev med 29 poäng Elitseriens sjätte poängbästa back i vinter.
Under lockoutsäsongen var han ligans näst främsta back bakom Magnus Johansson.

– Jag har varit fem säsonger i Luleå Hockey och den svenska ligan. Jag och min familj vill testa en ny utmaning och det känns väldigt bra att allt löst sig.

33-åringen kom till Luleå från Manitoba i AHL efter tio år i Nordamerika. Han har aldrig spelat seniorhockey någon annanstans i Europa än i just Luleå tidigare och stänger inte dörrarna för en återkomst.

– Det är inte omöjligt att jag återvänder till Luleå Hockey.

Spartak Moskva var ligans stora slovakiska koloni den gångna säsongen med spelare som Branko Radivojevic (lagkamrat med Obsut i Luleå 04/05), Stefan Ruzicka och Ivan Baranka.
Till nästa säsong har man gjort klart med Martin Cibak från Södertälje.

Laget kom på nionde plats i KHL den gångna säsongen och överraskade med att slå in SKA Sankt Petersburg i åttondelsfinalen innan man åkte ut mot finalisterna Lomomotiv Jaroslavl i kvarten.

Text: Robert Pettersson