Gör Rhodin sällskap

Det blir spel i Skåre för Jonas Höglund nästa säsong. Åtminstone till en början. Veterananfallaren väljer att gå i Thomas Rhodins fotspår och hoppa över pendlandet och starta upp i Karlstadsklubben.
– Precis som med värvningen av Rhodin blir även detta en perfekt sätt att skapa kontinuitet i vår Talangfabrik, säger sportchefen Nenne Andersson.

Jonas Höglund väljer spel i Skåre och ser till att ge det unga laget ytterligare rutin i laget.
. Med Totto (Rhodin) på backsidan och Jonas på forwardsidan kommer vi att överföra erfarenhet och kompetens till vårt unga lag, säger tränaren Leif Carlsson till klubbens hemsida.

Den forne elitserieskyttekungen kommer precis som Rhodin att spela för Skåre tills vidare. Kontraktet ger honom möjligheten att starta upp säsongen på hemmaplan i Karlstad för att om rätt erbjudande dyker upp senare under säsongen flytta vidare.

– Precis som med värvningen av Rhodin blir även detta en perfekt sätt att skapa kontinuitet i vår Talangfabrik, säger sportchefen Lennart ”Nenne” Andersson.

Den senare i år 37-årige storskytten, som vann Elitseriens skytteliga för tretton år sedan, startade fjolårets säsong i Malmö för att avsluta med att vara med och rädda kvar Södertälje i Elitserien.

I Allsvenskan gjorde han 36 poäng på 35 matcher och stod senare för totalt tio poäng på 17 matcher för Södertälje i Elitserien och Kvalserien.

Text: Robert Pettersson