• Publicerat 9 juli, 2009
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer

Skrev treårskontrakt med Tampa

Tampa Bay Lightning slösade ingen tid. Redan under rookielägrets första dag såg man till att signera ett treårskontrakt med Victor Hedman.
– Han har en ljus framtid och vår intention är att han ska vara en Lightningspelare under en lång tid framöver, säger general managern Brian Lawton.

Mindre än två veckor efter att ha draftats som andra spelare av Tampa Bay Lightning, satte Victor Hedman sin namnteckning på ett kontrakt med klubben. Avtalet är ett treårigt rookiekontrakt värt maximala 900 000 dollar per säsong med flera olika bonusklausuler som kan utlösas beroende på hur framgångsrik han själv och laget är.

18-åringen har hela tiden haft intentionen att spela NHL-hockey i höst. Flera experter kallade honom ”den mest NHL-beredda spelaren i årets draft”, vilket grundar sig i att han redan har två säsonger av seniorhockey bakom sig.

”Vi är upprymda över att kunna ta nästa steg med Victor här i dag. Han har en ljus framtid och vår intention är att han ska vara en Lightningspelare under en lång tid framöver. Vi är exalterade att få det här kontraktet avklarat så att han kan fokusera på hockeyn och den fortsatta utveckling av sitt spel”, skriver general managern Brian Lawton i ett pressmeddelande.

Victor Hedman gjorde sju mål och 21 poäng på 43 matcher med Modo i elitserien. Han var dessutom plus 21 i plus- och minusstatistiken och utsågs till årets rookie.

Att han spelar i NHL nästa säsong innebär med största sannolikhet att han inte kommer att spela JVM i Saskatoon nästa säsong. Örnsköldvsiksonen har redan två turneringar bakom sig. Båda slutade med silvermedaljer.

Text: Uffe Bodin