Nya stjärnan skrev NHL-kontrakt

Leksand blir utan sin stjärnkanadick Jamie Johnson. Idag skrev han på för Florida Panthers i NHL för den kommande säsongen och bryter därmed sitt avtal i sista stund.
– Det stämmer. Jamie hade en NHL-klausul och fick till och med 15/7 bryta kontraktet med oss för en NHL-klubb, säger sportchefen Mikael Lundström.

Leksandsfansen fick ett inte alltför positivt besked på onsdagskvällen. Lagets tilltänkta förstacenter Jamie Johnson har skrivit på för Florida Panthers.

Det var 6 juni som Johnson skrev på för spel i Leksand för kommande säsong, efter att ha spenderat fjolåret i TPS Åbo. Vad som aldrig framgick då var att det fanns möjlighet för Johnson att bryta kontraktet för NHL-spel. Men så var det.

– Det stämmer. Jamie hade en NHL-klausul och fick till och med 15/7 bryta kontraktet med oss för en NHL-klubb, säger sportchefen Mikael Lundström till Leksands hemsida.

Florida Panthers meddelar idag i ett pressmeddelande att Johnson skrivit på ett ettårskontrakt med klubben.

Han har tidigare aldrig spelat NHL-hockey, men gjort försök via AHL för spel i både Dallas, NY Islanders och Carolina. Under sin senaste AHL-säsong, då han spelade för Albany, var han lagets poängkung med 58 poäng.

Text: Robert Pettersson