Lämnar Modo för spel i andraligan

Modobacken Tommy Wargh har strävat efter ett kontrakt i Ryssland hela sommaren. Nu har det kommit på plats, men det blir inte KHL utan andraligan med Molot Perm.
– KHL var ett alternativ, men jag tycker att det känns bra att börja i andraligan, säger Tommy Wargh.

IFK Helsingfors nämndes ett tag som ett alternativ, men det har varit Ryssland Modobacken Tommy Wargh strävat efter hela sommaren.

Nu är kontraktet på plats för backen. Men det blir inte spel i KHL, utan spel i andraligan med Molot Perm.

– KHL var ett alternativ, men jag tycker att det känns bra att börja i andraligan. Dessutom var det ingen större ekonomisk skillnad, säger Tommy Wargh till allehanda.se om sitt kontrakt och erkänner att det rör sig om en miljonlön.

22-åringen gjorde sin fjärde säsong i Elitserien med Modo i vintras och noterade två mål och nio assist – hans näst bästa facit bakom debutsäsongen som gav tolv.
Direkt efter säsongen bröt han sitt kontrakt med klubben.

– Jag vill utvecklas och prova på något nytt, men Modo spelar jag gärna för igen senare i karriären.

Molot Perm har ambitionen att ta sig tillbaka till den högsta ryska ligan, där man spelade senast 2006.

Förra säsongen hade klubben två tjeckiska inslag i laget, Ondrej Fiala och målvakten Vladimir Hudacek.
Lagets två största stjärnor, poängligatrean Jevgenij Safronov och skyttekungen Vladislav Lutjkin har redan lämnat klubben för spel i KHL-nykomlingen Jekaterinburg.

Den ryska andraligan, Vyssjaja Liga, är indelad i tre serier. Västra, centrala och östra där Perm är placerat i den centrala serien med bland annat KHL-degraderade Chimik Voskresensk och klassiska Krylja Sovjetov (Sovjets Vingar).

Ifjol föll laget med 1-3 i matcher i åttondelsfinalen mot Metjel Tjeljabinsk efter att ha placerat sig femma i den centrala serien.

Text: Robert Pettersson