Kohn flyttar hem – men öppnar för Elitserien

Ladislav Kohn kan komma att dyka upp i Elitserien på ett artistkontrakt vad det lider. Det är så han tecknat sitt nya avtal med tjeckiska Trinec, där han kommer starta upp säsongen efter 16 år utomlands.
– Det är en del förhandlingar som pågår och det kan bli så att jag spelar i Elitserien på ett sexmånaderskontrakt, säger den tjeckiske stjärnan.

34 år gammal ska tidigare FM-ligastjärnan och NHL-spelaren Ladislav Kohn göra debut ”på riktigt” i det egna hemlandet Tjeckien.

Han gjorde tre matcher – från bänken – som junior för plantskolan Kladno innan han flyttade till Kanada för juniorhockey som 18-åring och därefter hamnade i NHL innan han via flera säsonger i Finland flyttade till Ryssland där han spelat för CSKA och Nizjnekamsk de två senaste säsongerna.

Idag blev det klart att han spelar för Trinec nästa säsong, åtminstone inledningsvis. Det kan även bli tal om spel i Sverige och Elitserien. Hans kontrakt med Trinec är utformat med kryphålet att han får möjligheten att hitta en svensk klubb.

– Det är en del förhandlingar som pågår och det kan bli så att jag spelar i Elitserien på ett sexmånaderskontrakt, säger Kohn till hokej.cz.

Men fram till mitten av oktober spelar han för Trinec som även har gjort klart med backen Josef Hrabal, som avslutade fjolårssäsongen med sex matcher i Modo.

Den gångna säsongen sköt Ladislav Kohn trettom mål och lika många assist på 54 matcher för Nizjnekamsk i KHL. Han har 186 NHL-matcher på meritlistan och spelade VM för Tjeckien så sent som 2008.

Text: Robert Pettersson