• Publicerat 28 augusti, 2009
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer

Alexander Urbom klar för profilstarkt lag

Förra säsongen bröt han med Djurgården efter att inte ha velat förlänga kontraktet. Nu står det klart att backtalangen Alexander Urbom lämnar Sverige för spel med Brandon Wheat Kings i den kanadensiska juniorligan WHL.

Den storvuxne Hammarbyprodukten, som var ombytt i 28 elitseriematcher i fjol, valdes av Brandon Wheat Kings som 23:e spelare i sommarens importdraft. Detta bara ett par dagar efter att New Jersey Devils hade nyttjat sitt tredjeval på stockholmaren.

Flytten till Nordamerika innebär att 18-åringen får spela Memorial Cup nästa år. Brandon är nämligen arrangör för det stora juniormästerskapet kommande säsong.

I Brandon får Alexander Urbom flera profilstarka lagkamrater. Inte minst den vassa duon Brayden Schenn och Scott Glennie, som valdes som femte respektive åttonde spelare i den gångna sommarens draft. Schenn, yngre bror till Torontobacken Luke Schenn, av Los Angeles Kings och Glennie av Dallas Stars.

Även den finländske talangen Toni Rajala, draftad av Edmonton Oilers, förväntas spela för klubben den här säsongen. Det var tänkt att Rajala skulle flyga till Kanada samtidigt som Alexander Urbom i helgen, men en knäskada på forwarden försenar hans ankomst, uppger klubben på sin webbsida.

Text: Uffe Bodin