• Publicerat 10 september, 2009
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer

Den yngre brodern till den före detta leksingen Robert Petrovicky, Ronald Petrovicky, gör ett försök att ta sig tillbaka till NHL. 32-åringen har bjudits in till Vancouver Canucks träningsläger, där han ska ges en chans att spela sig in i laget.

Högerforwarden, som gjorde en misslyckad sejour i Modo för två säsonger sedan, kommer närmast från spel med Dynamo Riga i KHL. Där svarade han bara för fem poäng (2+3) på 30 matcher i fjol. Under sommaren har han förblivit kontraktslös.

Den fysiske slovaken har 342 NHL-matcher med Calgary, New York Rangers, Atlanta och Pittsburgh bakom sig. Under lockoutsäsongen 2004/05 spelade han även ett koppel matcher för Brynäs.

Även veteranbacken Keith Carney, 39, är inbjuden att delta på Canucks träningsläger. Amerikanen spelade i fjol för Bern i Schweiz och har mer än 1 000 NHL-matcher på meritlistan. Bland annat 18 stycken för Vancouver.

Text: Uffe Bodin