• Publicerat 11 september, 2009
  • Skrivet av Hockeysverige
  • 0 Kommentarer

Karl Fabricius flyttar hem

En dryg vecka av ovisshet – sedan fick Karl Fabricius så klart med en klubb, efter att ha ansetts som överflödig i Frölunda. Inte helt oväntat flyttar norrbottningen nu tillbaka till hemstaden Luleå igen.
– Det känns otroligt skönt att jag nu kan blicka framåt, säger Fabricius.

Värvningarna av Per-Johan Axelsson och Joel Lundqvist gjorde att varken Jonas Nordquist eller Karl Fabricius ansågs som kostnadseffektiva kuggar i Frölunda längre och i förra veckan släppte klubben ut den tidigare Tre Kronor-duon på marknaden.

Först att hitta ny klubb blev den skridskostarke Fabricius, VM-spelare så sent som 2008 för Sverige. Nu återvänder han till Luleå, där han med undantag av diverse allsvenska utlåningar, spelade elitseriehockey mellan 2000-06. Nu har han skrivit ett fyraårskontrakt med klubben.

– Det känns otroligt skönt att jag nu kan blicka framåt och Luleå känns helrätt. Det känns som att klubben har något riktigt spännande på gång nu och det ska bli kul att få vara med och kriga för Luleå, säger forwarden i ett pressmeddelande.

– Jag brinner fortfarande för ishockeyn och vill verkligen vinna ett SM-guld med Luleå.

Fabricius hade en medioker säsong ifjol, med endast fem mål och tre assists i elitserien, vilket ledde till att spekulationerna tidigt tog fart om att han skulle tvingas lämna Frölunda.

– Jag hade en tung säsong i fjol och fick inget förtroende från tränaren, trots att jag hade en bra säsong bakom mig och hade tagit ett stort kliv i karriären. Det var ett tungt slag, har Fabricius tidigare berättat för hockeysverige.se.

Jagar Nordquist?

Klart är i alla fall att Luleås sportchef Lars ”Osten” Bergström är nöjd att få

Foto: Bildbyrån (Arkivbild)

Karl Fabricius.

fått tillbaka ytterligare en förlorad son till klubben, efter att i vår ha värvat tillbaka spelare som Jonathan Hedström och Johan Fransson till deras ursprungliga elitserieklubb.

– Det är jätteroligt att vi får hem ”Fabbe” nu. Det känns verkligen bra att han ser Luleå Hockey som som sin framtida klubb. Kalle är i sin bästa ålder, har
landslagspotential och är en superbra kille, säger Bergström.

Mer överraskande är ett uttalande från Bergström gällande Jonas Nordquist, som av många setts som helt klar för Brynäs, men även han med ett förflutet i Luleå.

– Vi har inte släppt ”Nordan”. Vi för dialog med honom, säger Bergström till nsd.se.

Fabricius gör slutspelsmål

Text: Jante Abrahamsson