• Publicerat 20 september, 2009
  • Skrivet av Hockeysverige
  • 0 Kommentarer

LHC-stjärnan dumpad till Slovakien

För drygt två år sedan var Tomas Surovy en av elitseriens största stjärnor. Nu är 28-åringen både oönskad och tillfälligt dumpad till sin slovakiska moderklubb Banska Bystrica, där han gjorde comeback i fredags.
– Vi får se hur det blir framöver, säger Surovy.

Säsongen 06/07 gjorde Tomas Surovy succé i elitserien, med 22 mål och 33 assists med Luleå. Därefter bytte slovaken till Linköping, där det gått betydligt sämre. Förra säsongen jobbade forwarden med att komma tillbaka efter en svår knäskada och mäktade bara med elva poäng på 31 matcher.

Långtifrån acceptabelt för någon med Surovys lön, ansåg man i Linköping, som inte vill ha något att göra med forwarden den här säsongen och vill se honom någon annanstans. Tills vidare är någon annanstans för Surovy hemma i Slovakien, med moderklubben Banska Bystrica. Där gjorde han sin första match på tio år i fredags, då laget förlorade med 1-4 hemma mot de slovakiska mästarna Kosice.

– Jag kan vara här ändå fram till 26 oktober, då får vi se vad som händer med Linköping eller om det blir spel någon annanstans. Vi får se vad som händer, säger Surovy till hokejportal.sk.

Surovy lämnade isen poänglös i comebackmatchen och forwarden är förstås inte i någon toppform vid det här laget.

– Det handlar om att få matchträning för mig nu. Jag är inte hundra procent ännu, men jag hoppas att det ska bli bättre och bättre för varje match.

I Banska Bystrica har Surovy i alla fall en namnkunnig lagkamrat – den förre Djurgårds- och Luleå-forwarden Vladimir Orszagh, 32. Orszagh som försöker sig på en comeback, efter att inte ha spelat en någorlunda hel säsong sedan 05/06, på grund av stora knäproblem. Hittills har det också gått sådär – fyra matcher och noll poäng för den forne NHL-spelaren.

Text: Jante Abrahamsson