• Publicerat 29 oktober, 2009
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer

Frölundas skadelista befolkas nästan enbart av backar. Därför tvingas klubbledningen agera. På torsdagskvällen blev det klart att den slovakiske backen Kristian Kudroc ansluter till klubben fram till årsskiftet.

– Vi har för närvarande en situation på backsidan i A-truppen som gör att vi måste komplettera. Kudroc är en stor (201 cm/105 kg) defensiv back med ett tungt skott, som skickligt använder sin storlek och styrka i spelet. En av hans styrkor är det effektiva jobbet framför eget mål, säger general managern Kent Norberg om värvningen.

Den storvuxne 28-åringen har inlett säsongen med Brynäs efter att ha gjort två säsonger i Södertälje dessförinnan. Efter tio matcher med Gävlelaget är Kristian Kudroc fortfarande poänglös och har 16 utvisningsminuter.

Brynäs hade skrivit ett korttidskontrakt med Kristian Kudroc som gällde till och med nästa veckas landslagsuppehåll. I kontraktet fanns dock en klausul som gjorde att han kunde lämna klubben om han fick ett bättre erbjudande från en annan klubb. Den klausulen har han nu utnyttjat för att ansluta till Frölunda. Han anländer till Göteborg under fredagen.

För närvarande saknar Frölunda Mikko Lehtonen, Philip Larsen och Tobias Viklund med olika skador.

Text: Uffe Bodin