Skrev på för 2+1 år

Det blir ingen flytt för Per-Åge Skröder. Han väljer att stanna kvar i Modo i ytterligare minst två år. Kontraktet blev klart på fredagen och han nobbar CSKA Moskva och andra utlandsbud.
– Hela tiden har Modo Hockey varit nummer ett, men det är klart jag funderade en aning när min agent fick bud från CSKA Moskva, säger norrmannen.

Under OS-uppehållet aviserade Per-Åge Skröder för en flytt utomlands. Då låg Tyskland närmast till hands och det snackades en del om storklubben Köln.

Under den här veckan har CSKA Moskva blandat sig in i leken och försökt få över norrmannen till nästa säsong.
Men så blir det inte. Skröder stannar i Örnsköldsvik och Modo i minst två säsonger till efter att ha skrivit på för 2+1 år på fredagen.

– Hela tiden har Modo Hockey varit nummer ett, men det är klart jag funderade en aning när min agent fick bud från CSKA Moskva, säger Skröder i ett pressmeddelande.

Tryggheten för familjen blev avgörande. En flytt till Ryssland hade exempelvis inneburit att han tvingats vara utan familjen under en åttamånadersperiod.

– Vi vet vad vi har här och det avgjorde. Det ska också bli ytterst intressant att få vara med i Modo Hockeys nysatsning och uppbyggnad.

31-åringen har varit imponerande bra under sin tid i Modo, speciellt de tre första säsongerna efter att han handplockats av Harald Lückner från Södertälje när Lückner blev klar för Modo.

Två gånger har han levererat 30 mål och var ifjol Elitseriens poängkung med sina 59 poäng och blev första norrman att vinna Elitseriens poängliga. Han satte dessutom nytt poängrekord för en elitseriesäsong i Modo. Ett rekord Mats Zuccarello Aasen slog i år när han såg till att Norge rygg-mot-rygg vann poängligan i Elitserien.

Sportchefen Fredrik Andersson är förstås mer än nöjd över att ha rott i land det nya kontraktet.

– Det här känns mycket bra. Skröder är ju hur som helst en av de absolut bästa målgörarna år efter år i elitserien. En spelare som alla vill ha och visst var det tuffare än vanligt förhandla med honom den här gången.

Den gångna säsongen gjorde Skröder 17 mål och 16 assist på 48 matcher. Hans sämsta facit under de fyra åren i Modo – men samtidigt ett också en poängnotering som tangerar det bästa han gjort i Elitserien innan han kom till Modo.

Text: Robert Pettersson