Robin Lehner och hans Soo Greyhounds har redan knipit en bortamatch och gett sig själva hemmafavör i mötet mot Plymouth i OHL-slutspelet.
Men den andra matchen i vann Plymouth och slapp hamna i ett blytungt underläge inför de två kommande matcherna uppe i Sault Ste. Marie.

Och man fick verkligen skjuta för att få hål på Robin Lehner. 48 skott avlossade man för att vinna med 5-2, det sista målet kom i tom kasse och hål på Lehner fick man inte förrän i mitten av matchen.

Då hade han redan räddat runt 25 skott. Men sedan rasade det på och Plymouth hade vänt 0-1 till 3-1 i andra periodens sista elva minuter. 2-1-målet satte juniorvärldsmästaren A.J. Jenks, som senare också spelade fram till Tyler Seguins 4-2-mål i numerärt överläge tretton minuter in på tredje perioden som definitivt stängde matchen.

1-1 i matcher är det även för Kitchener som föll med 1-3 mot Saginaw på bortaplan. Gabriel Landeskog spelade fram till Kitcheners enda mål och öppnade med det sitt poängkonto för slutspelet.

I WHL-slutspelet leder Alexander Urboms Brandon med 2-0 i matcher mot Swift Current. Man följde upp 5-2-segern igår med 5-3 i natt, utan poäng från Urbom.

Alexander Wiklunds Chilliwack är däremot under med 0-2 i matcher mot Tri City efter 1-8 i natt.

Text: Robert Pettersson