Andreas Martinsen värvades till Leksand som norsk talang med goda framtidsutsikter.
I Leksand visade han inte mycket av det. Han hade svårt att få speltid och fick spendera en del tid med juniorlaget innan han till slut valde att flytta tillbaka till Lillehammer för att avsluta säsongen.

Idag står det klart att hans kontrakt bryts genom den option Leksand hade att avbryta samarbetet.

– Vi kommer istället ge plats för egna spelare som har den karaktären i vårt lagbygge, säger Patric Kjellberg som är sportsligt ansvarig för elitverksamheten i ett pressmeddelande.

Martinsen sköt bara tre mål och två assist på 22 matcher för Leksand i Allsvenskan och avslutade säsongen med att göra två mål och åtta assist på 14 matcher i norska ligan innan han var poänglös i de fem slutspelsmatcherna.

Text: Robert Pettersson