• Publicerat 16 april, 2010
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer

Robert Rosén klar för Ö-vikslaget

Modo och Timrå har slagits om två av allsvenskans bästa anfallare. Modo har vunnit båda. På fredagsförmiddagen meddelade klubben att man skrivit ett tvåårskontrakt med Växjös Robert Rosén.

– En riktigt teknisk center som har en bra spelförståelse. Robert har kvalitéer för att bli en bra playmaker i elitserien, säger sportchefen Fredrik Andersson till modohockey.se.

22-åringen svarade för en stark allsvensk grundserie och noterades för 27 mål och 57 poäng på 52 matcher. Det gav honom tredjeplatsen i poängligan bakom Conny Strömberg och Pelle Prestberg. I kvalserien stod han för sju assist på tio matcher.

– Jag har tagit steg varje säsong i Växjö och i takt med att framgångarna kommit så har jag också fått en mer betydelsefull roll i laget. Det i sin tur har fört med sig att självförtroendet ökat, säger Rosén som har gjort 163 poäng (65+98) på 217 allsvenska matcher sedan han kom till Växjö som 18-åring 2005.

– Känns som att det var rätt tidpunkt för mig att ta nästa steg i utvecklingen och karriären.

Tidigare har Modo gjort klart med Bofors center Jacob Blomqvist (femma i den allsvenska poängligan), som även han var jagad av Timrå. Vidare har man värvat den finske målvakten Tuomas Tarkki från Kärpät liksom Roséns lagkamrat från Växjö, tuffingen Anton Hedman.

Text: Uffe Bodin