Christian Berglund redo för hemkomst

Jonas Frögren föll på plats igår. Idag var det Christian Berglunds tur. Färjestad har framgång på hemvändarfronten just nu. Berglund skriver på för fyra år utan klausuler.
– Mellan Ryssland och Färjestad var det ”fifty-fifty” men magkänslan var att det här var det bästa alternativet just nu, säger Berglund.

Turerna har varit ett par för Christian Berglund. Det snackades tidigt om en återkomst till Sverige, sedan gick det över till att bli mer troligt att stanna utomlands.

Idag vände det tillbaka till ett beslut som gynnade Färjestad. Han skrev på för fyra raka åt utan klausuler.

– Allt eftersom tiden gått har jag känt att jag inte haft någon motivation att återvända till Schweiz. Mellan Ryssland och Färjestad var det ”fifty-fifty” men magkänslan var att det här var det bästa alternativet just nu, säger Christian Berglund till vf.se om sitt klubbval.

Därmed har Färjestad de senaste dagarna haft god framgång i att få hem ”sina” spelare till klubben igen.
Jonas Frögren skrev på ett 2+2-kontrakt igår och nu väntar man bara in att Rickard Wallin ska skriva ett långtidskontrakt även han.

Samtliga tre är i ”rätt ålder” och födda 1980 och var med i det FBK-lag som blev svenska J20-mästare 1999.
Däremot har Berglund som ensam i trion aldrig blivit svensk mästare med A-laget.

Berglund har spelat i Schweiz de fem senaste säsongerna, med god personlig framgång och över 40 poäng under samtliga sina säsonger för totalt 222 poäng på 226 matcher under tre säsonger i Rapperswil och två i Bern.

Senast han spelade i Färjestad var under lockoute så han gjorde 20 poäng på 48 matcher.

Text: Robert Pettersson