• Publicerat 2 maj, 2010
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer

”Jag vill leda laget”

Linus Klasen testar lyckan i NHL, men Linus Videll blir kvar i Södertälje. Nu har nyckelforwarden förlängt sitt kontrakt med sportklubben.
– Jag kände att jag var redo att ta nästa steg och det steget vill jag ta med SSK, säger Linus Videll.

Längtan har varit jobbig och oviss för fansen, men på söndagen förbyttes den till glädje. Då meddelade Södertälje att Linus Videll har förlängt kontraktet med en säsong.

– Det är givetvis riktigt skönt att ha kommit överens med Videll efter många och långa samtal. Det är mycket svårt att hitta en svensk spelare i den kategorin, hade vi inte fått med Videll till nästa säsong hade det nog lutat åt en import, säger den assisterande tränaren Peter Larsson i ett pressmeddelande.

– Med Videll vet vi vad vi får, han gjorde sin poängbästa säsong i Elitserien och vi vet att han kan ta ytterligare ett par steg och kliva fram för att bära laget ännu mer.

Den snart 25-årige stockholmaren har haft anbud från en mängd andra elitserieklubbar. Trots det väljer han att rikta in sig på sin åttonde A-lagssäsong i SSK.

”Ska bli bättre på allt”

– Jag hade en hel del att fundera kring därför tog det lite tid innan det blev klart med SSK. Jag kände att jag var redo att ta nästa steg och det steget vill jag ta med SSK, förklarar han.

– Jag har nu ytterligare en försäsong framför mig där jag kan träna för nästa steg, istället för att bara ta igen. Jag har pratat mycket med Poppe (Peter Popovic), Larsson (Peter) och Stefan (Jonsson) och jag känner att vi är på rätt väg med det lagbygge föreningen vill göra. Jag vill, och ska, förbättra allt, skridskoåkning, skottet, det defensiva spelet och jag vill kliva fram och leda laget både på och utanför is.

Videll gjorde 17 mål och 33 poäng på 49 elitseriematcher den gångna säsongen. Det är hans hittills bästa facit i elitserien. I kvalserien bidrog han med elva poäng (4+7) på sex matcher. Bara Leksands Pelle Prestberg var vassare med 13 poäng, men då spelade han fyra matcher fler än Linus Videll.

Text: Uffe Bodin