• Publicerat 2 maj, 2010
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer

Patrik Carlsson och Timo Seppänen klara

Södertälje SK presenterade inte bara kontraktsförlängningen med Linus Videll på söndagen. Klubben såg även till att säkra två nyförvärv. Det handlar om Leksands forward Patrik Carlsson samt den finländske backen Timo Seppänen, som hämtas från KalPa.

Carlsson, 22, värvades från Växjö till Leksand inför den gångna säsongen och svarade för 34 poäng (10+24) på 41 allsvenska matcher. Det är den tidigare Frölundaforwardens klart bästa facit i allsvenskan.

– Jag har själv följt Patrik under många år, han var Växjös bästa spelare under både serien och kvalserien säsongen 08/09, han var Leksands bästa spelare under en stor del av den gångna säsongen, hävdar SSK:s assisterande tränare Peter Larsson.

– Han vill själv gå på kanten men har gått som center och gjort det riktigt bra, nu senaste säsongen med Kollar och Prestberg som yttrar. Patrik centrade Leksands powerplay och boxplay och är en riktigt bra kille som är i en bra ålder. Just nu ser vi Patrik som en spelare för tredjeformationen.

Timo Seppänen, 22, blir det tredje finska backförvärvet den här säsongen. Sedan tidigare har SSK gjort klart med Markus Seikola och Mikko Kalteva. Seppänen draftades av Pittsburgh Penguins 2006 och har över 200 SM-liigamatcher bakom sig för HIFK, HPK och KalPa.

– Timo är en riktigt talangfull allroundback. Han är ung och hungrig, har ett bra skott och stor utvecklingspotential. Vi tror på Timo riktigt mycket. Han spelar gärna lite tufft och fränt, säger Peter Larsson.

– Han åker bra skridskor, har ett modernt backspel, är lite mer offensiv än defensiv och har använts i Kalpas powerplay och boxplay.

Bägge spelarna har skrivit på tvåårskontrakt.

Text: Uffe Bodin