• Publicerat 4 maj, 2010
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer

Andreas Johansson hjälper ”Challe”

På tisdagen presenterade Modo Andreas Johansson som ny assisterande tränare till Charles Berglund. 36-åringen tvingades avrunda spelar karriären på grund av en fotskada i vintras. Nu är han redo att påbörja nästa steg i karriären.

– När jag fick ge upp spelarkarriären i november så började jag fundera i de här banorna. Egentligen hade jag nog redan tidigare börjat fundera på tränarbiten men det blev mer realitet under hösten 2009. Jag har gått en del kurser och även hjälpt till lite i Skåre i ettan. När jag gjorde det så kände jag definitivt att det här är något för mig, säger han till modohockey.se.

Andreas Johansson var ”Challes” egna val som assisterande tränare. Duon känner varandra väl sedan tidigare.

– Han frågade mig om jag skulle vara intresserad av att jobba tillsammans med honom. När det blev klart att klubben i fråga var Modo Hockey så behövde jag inte någon betänketid.

Charles Berglund tror att Andreas Johanssons erfarenheter som spelare kommer att vara Modo till gagn.

– Jag spelade ihop med Andreas redan 1995, sedan dess har vi haft en lång
bekantskap. Som tränare vill man ha nya idéer och där kommer Andreas att passa perfekt in. Han har massor av erfarenhet från spel i landslaget, NHL och Ryssland. Han vill vara med och utveckla både individer och lag.

Text: Uffe Bodin