• Publicerat 4 maj, 2010
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer

Blir ungdomsansvarig i Valbo

I mars fick han sparken av Rögle. Nu fortsätter den tidigare backeleganten Tommy Sjödin sin tränarkarriär på en helt annan nivå. 44-åringen har återvänt till Gästrikland och ska nu bli ungdomsansvarig i Nicklas Bäckströms moderklubb Valbo, skriver Gefle Dagblad.

– Det ska bli otroligt roligt. Jag ville verkligen fortsätta med någonting inom ishockeyn och jag blev jätteglad när Valbo ställde frågan, säger Sjödin till tidningen.

Sjödin anställdes som assisterande tränare till Gunnar Persson i Rögle inför säsongen. En trasslig inledning på kvalserien gjorde emellertid att Rögleledningen valde att ge tränarduon sparken. Nu har båda två hittat nya jobb. Medan Gunnar Persson blir assisterande tränare till Roger Melin i AIK återvänder Tommy Sjödin till sina hemtrakter, lite klokare, lite mer erfaren.

– Jag lärde mig mycket ändå mycket under den här vintern och blev definitivt en erfarenhet rikare. Därför vill jag gärna prova igen och det här blir ju mitt första ”egna lag”. Det blir väldigt intressant och stimulerande, säger Sjödin som ska ha hand om Valbos J18-lag och klubbens hockeygymnasium, där en del av de som inte platsar på Brynäs skola hamnar.

– Jag vill vara nära min familj helt enkelt. Som förutsättningarna är just nu vill jag bo här i Gävle och då passar det här uppdraget i Valbo alldeles utmärkt. Nu blir det så här i åtminstone ett år framöver.

Text: Uffe Bodin