Två gamla och en ny in

HV71 presenterade på torsdagen tre nyförvärv inför den kommande säsongen. Men det var inga överraskningar som mästarna valde att redovisa. Två gamla och en ny spelare som alla tidigare nämnts som klara i olika sammanhang.

Nu är det definitivt klart med tre nyförvärv till HV71:s trupp inför kommande säsong. Tre spelare som på intet sätt kan sägas vara några överraskningar alls.

Mikko Luoma och Kamil Piros återvänder till klubben och Juuso Hietanen ansluter från Brynäs.

Luoma har gjort två säsonger i klubben sedan tidigare. En strålande förstasäsong där han utsågs till seriens bästa back och dessutom var poängbäst på backsidan med sina 35 poäng.
Därefter en knackigare andrasäsong innan han flyttade till KHL för spel i Atlant och med nio poäng på 51 matcher var långt från en succé.

– Kul att ha Mikko tillbaka i laget. Han gjorde bra ifrån sig under sina två säsonger här och passar bra in i gänget. En stabil och erfaren back, säger Fredrik Stillman i ett pressmeddelande.

Kamil Piros kom till HV71 sent under fjolårssäsongen och fick bland annat en vikarierande roll i slutspelet när Johan Davidsson missade fyra matcher.
Ifjol inledde han i Ässät, men fick lämna klubben en bit in på säsongen och hamnade i Timrå där han stod för 13 poäng på 24 matcher.

– En teknisk allroundspelare, som kan spela både center och ytterforward. Alla vet vad Kamil går för, säger Stillman.

Hietanen kommer för att bli David Petraseks ersättare i PP-spelet. Högerskytten har spelat för Brynäs de tre senaste säsongerna och stod för karriärhögsta 29 poäng (tolv mål) på 55 matcher säsongen som gick.

– En komplett back som fortfarande är under utveckling. Juuso är skottvillig, bra med puck och duktig i power play, säger Stillman.

Luomas kontrakt löper över tre säsonger. Övriga två spelare är bundna till två år.

Text: Robert Pettersson