Klar för två år idag

Han erbjöds prestationsbaserat kontrakt i Luleå. Då svarade Martin Chabada med att tacka nej via klubbens tränare och direkt därefter skriva på för Södertälje istället.
– Vi är övertygade att han kommer att passa in i vår spelidé på ett mycket bra sätt, säger tränaren Peter Popovic.

Efter fyra säsonger med ständigt nedåtgående poängnoteringar, från 39 till 18 poäng, blev det ingen fortsättning i Luleå för Martin Chabada. Klubben ville ha honom kvar, men kontraktsförslaget man gav – ett prestationsbaserat kontrakt – passade inte tjecken i smaken.

Nu går den trippla tjeckiske mästaren till Södertälje istället.

-Jag är glad att ha kommit överens med SSK och det betyder mycket för mig att tränarna och ledningen tror på mig. Det är svårt att beskriva sig själv som spelare, men jag kan spela i boxplay och powerplay, jag försöker jobba hårt varje dag och givetvis vill jag vinna, säger Martin Chabada i ett pressmeddelande.

32-åringen gjorde sju mål och elva assist på 50 matcher för Luleå under säsongen.

– Martin är en fysisk och rivig spelare med bra skridskoåkning. Det är en bra kille som vi känner till väl efter hans fyra säsonger i Luleå och vi är givetvis glada att kunna knyta honom till oss. Vi är övertygade att han kommer att passa in i vår spelidé på ett mycket bra sätt, säger tränaren Peter Popovic.

Kontraktet med SSK löper över två säsonger.

Text: Robert Pettersson