Rögle vann dragkampen om danske juniorstjärnan Jesper Jensen, som tidigare själv berättat för danska medier om att han valt mellan Rögle och Malmö när han skulle flytta till Sverige för spel kommande säsong.

Rödovrebacken, som drabbades av hjärnskakning i slutet av säsongen, hade troligen varit VM-spelare för Danmark om han inte varit skadad.

– Jesper är en spelare med väldigt mogen syn på sin karriär. Han är beredd att betala priset för framgång och valde att stanna i Rödovre för att spela seniorhockey de tre senaste åren som ett vägval i sin utveckling. Vi väljer att värva honom därför att han är en stark karaktär med en tydlig bild av vad han vill uppnå med sin karriär, säger sportchefen Roger Hansson till Rögles hemsida.

19-åringen har varit ordinarie i Rödovre de två senaste säsongerna och gjorde tre mål och tolv assist på 35 matcher den gångna säsongen.

– Det är en spelande back som kommer att bidra i vårt kreativa spel, men samtidigt rejäl och mogen även defensivt, säger Hansson vidare.

Text: Robert Pettersson