• Publicerat 1 juni, 2010
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer

Carl Klingberg skriver på för Atlanta

Ännu en ung svensk talang riskerar att försvinna från elitserien innan han hunnit bli senior. På måndagen skrev Frölundas Carl Klingberg ett treårskontrakt med Atlanta Thrashers.

Carl Klingberg draftades av Thrashers tidigt i andra rundan förra sommaren och gjorde sin första riktiga elitseriesäsong det gångna året. Efter en sprakande försäsong för Frölunda svarade han för 13 poäng (6+7) på 42 elitseriematcher med begränsad speltid.

Nu väljer Atlanta att kontraktera 19-åringen från Lerum. Kontraktet som offentliggjordes på NHL-klubbens webbsida sent på måndagskvällen löper över de närmaste tre säsongerna. Eftersom Klingberg draftades i andra rundan har han möjlighet att återvända till elitserien om han inte tar en plats i NHL-laget efter klubbens träningsläger i höst.

Den avige högerskytten representerade Småkronorna i JVM i Regina och Saskatoon. Han gjorde ett mål på fem matcher och fick resa hem till Sverige med en bronsmedalj i bagaget.

För Frölunda kommer säkerligen beskedet om Klingbergs NHL-kontrakt som ett bakslag. Klubben gick tidigare i veckan ut och meddelade att de bestämt sig för att satsa mer på lokala talanger i framtiden.

Nu riskerar man att gå miste om en av de största talangerna som klubben fått fram på senare år.

Text: Uffe Bodin