• Publicerat 15 juni, 2010
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer

Johan Fransson klar för NHL

Det blir inte spel i KHL nästa säsong för Johan Fransson. I går skrev han på för NHL-klubben Los Angeles Kings.
– En dröm, säger den tidigare Luleåbacken till kuriren.nu.

Först skrev han ett femårskontrakt med Luleå. Därefter påstods han vara klar för KHL-klubben Dynamo Minsk. Nu blir det till slut spel i Los Angeles Kings organisation för Johan Fransson. Efter många turer har han skrivit på ett ettårskontrakt med NHL-klubben.

– Känns ruskigt jävla roligt. En dröm, säger 25-åringen till Norrbottens-Kuriren.

Det var Dallas Stars som draftade Johan Fransson i andra rundan 2003. Rättigheterna försvann emellertid till Los Angeles vid trading deadline 2007 i den bytesaffär som tog Kings dåvarande lagkapten Mattias Norström till Dallas.

Uppgörelsen med Los Angeles är ett tvåvägskontrakt vilket innebär att Fransson får en rejäl lönesänkning om han hamnar i AHL.

– Givetvis åker jag dit med inställningen att lira NHL, säger han.

Johan Fransson åker till Nordamerika med stort självförtroende efter att ha gjort karriärens bästa elitseriesäsong. Efter återkomsten till Luleå svarade skridskovirtuosen från Kalix för elva mål och 30 poäng på 54 matcher.

Han var även nära att slå sig in i det svenska VM-laget. Efter LG Hockey Games fick han dock lämna truppen.

Text: Uffe Bodin