• Publicerat 16 juni, 2010
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer

Marcus Krüger stannar i Djurgården

Klar för Stanley Cup-mästarna, men utlånad till SM-finalisten. Marcus Krüger spelar för Djurgården även nästa säsong.
– Att han kommer att spela i NHL på sikt råder det inga tvivel om, säger Djurgårdens sportchef Janne Järlefelt.

Alldeles innan deadlinen för NHL-transfers undertecknade Marcus Krüger ett NHL-kontrakt med Stanley Cup-mästarna Chicago Blackhawks. Det blir emellertid inget spel i NHL eller AHL till hösten för 20-åringen. Nu står det klart att Chicago lånar ut honom till Djurgården.

– Vi är jätteglada att Marcus fortsätter att spela med oss. Det tror vi är bra för alla parter, det vill säga Marcus, Djurgården och Chicago. Att han kommer att spela i NHL på sikt råder det inga tvivel om, säger Djurgårdens sportchef Janne Järlefelt i ett pressmeddelande.

Marcus Krüger fick ett jättelikt genombrott i elitserien den gångna säsongen och svarade för 31 poäng (11+20) på 38 matcher för Djurgården. I slutspelet bidrog han med tre mål och tio poäng på 16 matcher när stockholmarna tog sig hela vägen till SM-final.

Krüger, som draftades i femte rundan av Chicago förra sommaren, deltog även i JVM och gjorde sex assist på sex matcher när Sverige tog brons i Saskatoon.

Text: Uffe Bodin